Algemeen Cliëntenraad UWV

Vervroegde betaling AG-uitkeringen in december

dinsdag 17 november 2015 om 18:30

Tot vorig jaar werden de uitkeringen WAO, WIA en Wajong in december direct vóór de kerstdagen uitbetaald. Dit betekende dat de cliënten niet of nauwelijks de tijd hadden van deze uitkering hun inkopen voor de kerstdagen te doen.

De Commissie Uitkeren van de Centrale Cliëntenraad heeft daarom vorig jaar aan UWV gevraagd de uitkeringen eerder te betalen. Directie Uitkeren heeft toen snel op dit verzoek gereageerd en alsnog de uitkeringen vier dagen eerder betaald dan gepland was. Er is daarbij aangegeven dat de daaropvolgende jaren telkens opnieuw moet worden bekeken of dit mogelijk is.
Inmiddels is besloten dat de uitkeringen WAO, WIA en Wajong ook dit jaar eerder uitbetaald zullen worden, en wel op vrijdag 18 december 2015. Daarbij is aangegeven dat deze uitkeringen in de maand december voortaan ieder jaar eerder worden uitbetaald. Uiteraard staan de uitbetaaldata op de UWV-site vermeld.
Cliënten zullen dus de komende jaren voldoende tijd hebben om de kerstinkopen te doen.

Commissie Uitkeren
Centrale Cliëntenraad

lees meer...

Thema(s): Clientenparticipatie, Wajong, WIA / WAO / WAZ

Hans van Grieken op Radio 1 over digitale dienstverlening

maandag 26 oktober 2015 om 15:38

Afgelopen zondag was Hans van Grieken, voorzitter van de Centrale Cliëntenraad, te horen op Radio 1 in het programma Reporter Radio. Hij ging in gesprek met Tweede Kamerlid Roos Vermeij (PvdA) en journalist Sjors van Beek over digitale dienstverlening door UWV. Diverse onderwerpen kwamen aan bod: waardoor ontstaan problemen bij UWV? Hoe kan de dienstverlening persoonlijker worden gemaakt? En wat is de rol van de politiek?

lees meer...


Thema(s): Clientenparticipatie, Online dienstverlening

Waarom Hessel Hansma enthousiast is over groepsinterviews door UWV

maandag 19 oktober 2015 om 10:51

Begin dit jaar organiseerde UWV WERKBedrijf Friesland een groepsinterview. Een groep cliënten, die onlangs bij hetzelfde bedrijf ontslagen waren, werden uitgenodigd voor een gesprek met een Manager Werkzoekendendienstverlening en met een Adviseur Werk. Op de agenda stond de dienstverlening centraal: wat ging er mis en wat kon er beter? De discussie werd geleid door een ervaren procesbegeleider, afkomstig van UWV. Op uitnodiging van de verantwoordelijke Regiomanager schoof Raadslid Hessel Hansma aan als ‘spreekbuis’ richting UWV. We vroegen hem naar zijn ervaringen met het middel ‘groepsinterview’.

lees meer...


Thema(s): Clientenparticipatie

Wat Zora en Hans hebben geleerd van het mini-symposium ‘beoordeling arbeidsvermogen’

maandag 12 oktober 2015 om 15:50

Per 1 juli 2015 kan iedere burger een ‘beoordeling arbeidsvermogen’ aanvragen bij UWV. En alle burgers die nu een Wajong-uitkering hebben worden opnieuw ingedeeld naar arbeidsvermogen. Over dit onderwerp ging het mini-symposium ‘beoordeling arbeidsvermogen’, dat op dinsdag 15 september plaatsvond in het Hotel Van der Valk in Ridderkerk. Raadsleden Zora Jordacevic en Hans Witter blikken samen terug op een boeiende middag.

lees meer...


Thema(s): Wajong

‘Onze inbreng bij het BC & K Congres was zeer nuttig’

donderdag 8 oktober 2015 om 09:13

Onlangs vond in de Van Nelle fabriek in Rotterdam het Business Control & Finance Congres plaats, een evenement voor controllers binnen UWV. Om interactie met de klant goed in beeld te brengen werden Huib Gunst en Lisa van der Sommen, leden van de Cliëntenraad, gevraagd te vertellen over hun ervaringen.

lees meer...


Thema(s): Clientenparticipatie, Online dienstverlening

12...52volgende
Jaarverslag