Algemeen Cliëntenraad UWV

Wat Peter de Reuver vertelde aan ambtenaren van SZW

vandaag om 16:02

Ook senior ambtenaren van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) zijn nu op de hoogte van het werk van de UWV Cliëntenraad. Dat is het resultaat van een bijeenkomst die op 14 september plaatsvond in Den Haag. Daar kwamen medewerkers van SZW, adviseurs cliëntenparticipatie en medewerkers van de UWV-afdeling Strategie, Beleid en Kennis (SBK) bij elkaar. Raadslid Peter de Reuver sloot aan om ze mee te nemen in de wereld van de cliëntenparticipatie. Een terugblik.

lees meer...

Thema(s): Clientenparticipatie

Jubileum

donderdag 6 augustus 2015 om 16:23

Deze maand is een bijzondere maand voor mij. Op 18 augustus 1975 trad ik namelijk in dienst bij het GAK, een van de rechtsvoorgangers van UWV. Op zich was dat al opmerkelijk. Na mijn studie moest ik in militaire dienst (ja, dat had je toen nog). Ik kwam uit dienst en wist niet zo goed wat ik wilde. Ik wist wel wat ik niet wilde. Ik wilde beslist niet op kantoor werken.

lees meer...


Thema(s): Clientenparticipatie

Victor van Lamoen: ‘De KCC-Kennisdag in Goes was erg leerzaam en goed georganiseerd.’

maandag 27 juli 2015 om 12:33

Hoe functioneert het klantcontactcentrum (KCC) van UWV? Victor van Lamoen was een van de nieuwe raadsleden die een kijkje achter de schermen kon nemen bij het KCC, en hij was onder de indruk. ‘Ik heb meer inzicht gekregen in hoe het KCC van UWV werkt en heb me verbaasd over het aantal telefoontjes dat binnenkomt.’

lees meer...


Thema(s): Online dienstverlening

UWV Kennisverslag

dinsdag 14 juli 2015 om 15:36

Begin juli is het tweede UWV Kennisverslag (UKV) van 2015 verschenen. In deze editie staat het effect van wetgeving op de instroom in arbeidsongeschiktheidswetten centraal. Dit jaar is het aantal Wajong-uitkeringen licht gedaald. Dat is een direct gevolg van de Participatiewet: sinds de invoering van die wet per 1 januari 2015 is de Wajong alleen nog toegankelijk voor jonggehandicapten die duurzaam over geen enkel arbeidsvermogen beschikken.

lees meer...

Thema(s): Wajong, WIA / WAO / WAZ, WW

Loslaten is het nieuwe vasthouden

vrijdag 26 juni 2015 om 17:33

Wie mij wat langer kent, weet dat mei/juni mijn favoriete vakantiemaand is. Lekker nog voor het seizoen losbarst en het heel erg druk wordt. Alles staat in bloei en is nog heerlijk fris. Dat geeft mij altijd veel energie. Een ander voordeel is dat de zomerperiode nog moet beginnen, met meestal mooi weer. Daarna gaat alles op zijn retour. De natuur maakt zich op voor de herfst en bij de seizoenbedrijven raakt men wat zomermoe. Dat is niet mijn favoriete tijd.

lees meer...


Thema(s): Clientenparticipatie

12...51volgende
Jaarverslag