Algemeen Cliëntenraad UWV

Wajongers geïnformeerd over beoordeling Participatiewet

woensdag 18 maart 2015 om 17:30

Vanaf dinsdag 17 maart brengt UWV Wajongers per brief op de hoogte van de uitkomst van de beoordeling van arbeidsvermogen in het kader van de Participatiewet. De eerste brieven worden vanuit het koploperkantoor Venlo verzonden.

lees meer...


Thema(s): Clientenparticipatie, Wajong

Een positieve terugblik op een hernieuwd voorzittersoverleg UWV-Cliëntenraden

woensdag 18 maart 2015 om 14:28

Op 29 januari 2015 zijn in Amersfoort 10 voorzitters van de UWV-Cliëntenraden bijeen geweest. Helaas konden niet alle voorzitters aanwezig zijn. Het was lang geleden dat een dergelijk overleg had plaatsgevonden. Immers, een eerdere overlegcyclus werd destijds om moverende redenen stopgezet. Vanuit landelijke communicatiecommissies werd voorgesteld het voorzittersoverleg opnieuw vorm en inhoud te geven.

lees meer...


Thema(s): Clientenparticipatie

Harry Ortmans: ‘De lijnen naar beleidsmakers zijn kort’

woensdag 25 februari 2015 om 09:18

Als medewerker van een Limburgs arbeidsbureau hielp Harry Ortmans 35 jaar lang mensen aan een baan. Na sluiting van het bureau stond hij plotseling zelf op straat. Maar de strijdlust van de Limburgse vakbondsman en cliëntenraadslid is allerminst afgezwakt.

lees meer...


Thema(s): Clientenparticipatie

Rien van den Bergh: ‘Ik wil de menselijkheid terugbrengen’

donderdag 19 februari 2015 om 16:20

Eind augustus rolden de laatste sigaretten van de band in de fabriek van Philip Morris in Bergen op Zoom. Rien van den Bergh was een van de 1.230 mensen die op straat kwamen te staan. ‘Of eigenlijk ben ik op non-actief gesteld’. Sinds november zit hij in de cliëntenraad van het UWV.

lees meer...


Thema(s): Clientenparticipatie, Werkbedrijf

Dré van Kemenade: ‘Cliëntenraad is een nieuwe wereld’

woensdag 11 februari 2015 om 09:05

‘Ik heb altijd gewerkt in het particuliere bedrijfsleven’, vertelt Dré van Kemenade (62). ‘Maar na bijna veertig jaar werk kwam de crisis. Mijn werkgever ging failliet en ik stond op straat.’ Een grote verandering in zijn leven. ‘Het UWV en de Cliëntenraden waren voor mij helemaal nieuw’, zegt Dré, die sinds augustus 2014 in de Cliëntenraad Midden- & Oost-Brabant zit. Zijn toetreding tot de raad omschrijft hij als een stap in een ‘nieuwe wereld’.

lees meer...


Thema(s): Clientenparticipatie

12...48volgende