Algemeen Cliëntenraad UWV

Harry Ortmans: ‘De lijnen naar beleidsmakers zijn kort’

woensdag 25 februari 2015 om 09:18

Als medewerker van een Limburgs arbeidsbureau hielp Harry Ortmans 35 jaar lang mensen aan een baan. Na sluiting van het bureau stond hij plotseling zelf op straat. Maar de strijdlust van de Limburgse vakbondsman en cliëntenraadslid is allerminst afgezwakt.

lees meer...


Thema(s): Clientenparticipatie

Rien van den Bergh: ‘Ik wil de menselijkheid terugbrengen’

donderdag 19 februari 2015 om 16:20

Eind augustus rolden de laatste sigaretten van de band in de fabriek van Philip Morris in Bergen op Zoom. Rien van den Bergh was een van de 1.230 mensen die op straat kwamen te staan. ‘Of eigenlijk ben ik op non-actief gesteld’. Sinds november zit hij in de cliëntenraad van het UWV.

lees meer...


Thema(s): Clientenparticipatie, Werkbedrijf

Dré van Kemenade: ‘Cliëntenraad is een nieuwe wereld’

woensdag 11 februari 2015 om 09:05

‘Ik heb altijd gewerkt in het particuliere bedrijfsleven’, vertelt Dré van Kemenade (62). ‘Maar na bijna veertig jaar werk kwam de crisis. Mijn werkgever ging failliet en ik stond op straat.’ Een grote verandering in zijn leven. ‘Het UWV en de Cliëntenraden waren voor mij helemaal nieuw’, zegt Dré, die sinds augustus 2014 in de Cliëntenraad Midden- & Oost-Brabant zit. Zijn toetreding tot de raad omschrijft hij als een stap in een ‘nieuwe wereld’.

lees meer...


Thema(s): Clientenparticipatie

‘We gaan door!’ - Pilot samenwerkende raden afgerond

vrijdag 6 februari 2015 om 09:55

Drie cliëntenraden die intensief samenwerken: NRD, OGN en GMZ brengen dit sinds begin vorig jaar in de praktijk. Ze komen geregeld bij elkaar om belangrijke onderwerpen te bespreken. Harrie Klinker, voorzitter van de raad Noord, blikt terug en vooruit: ‘De samenwerking begon als een pilot. In het begin hadden we moeite om elkaar te vinden. Nu werken we echt samen. Twee weken geleden hakten we met Nico de Boer (Manager Cliëntenparticipatie) een knoop door. We gaan door op de ingeslagen weg!’

lees meer...


Thema(s): Clientenparticipatie

Cliëntenraad Limburg overlegt met gemeenten over Participatiewet

maandag 2 februari 2015 om 10:36

‘In Limburg zitten we als cliëntenraad aan tafel met de gemeenten, om te praten over de Participatiewet’, aldus Oebele de Vries, voorzitter van de raad Limburg. ‘We hebben het bijvoorbeeld over de uitvoering van de wet in Heerlen, Maastricht en Sittard.’ De cliëntenraad geeft advies, stelt vragen, en kijkt of de belangen van uitkeringsontvangers niet worden geschaad. Oebele: ‘Als dat wel gebeurt, proberen wij er iets aan te doen!’

lees meer...


Thema(s): Clientenparticipatie, Wajong

12...48volgende