Algemeen Cliëntenraad UWV

Victor van Lamoen: ‘De KCC-Kennisdag in Goes was erg leerzaam en goed georganiseerd.’

maandag 27 juli 2015 om 12:33

Hoe functioneert het klantcontactcentrum (KCC) van UWV? Victor van Lamoen was een van de nieuwe raadsleden die een kijkje achter de schermen kon nemen bij het KCC, en hij was onder de indruk. ‘Ik heb meer inzicht gekregen in hoe het KCC van UWV werkt en heb me verbaasd over het aantal telefoontjes dat binnenkomt.’

lees meer...


Thema(s): Online dienstverlening

UWV Kennisverslag

dinsdag 14 juli 2015 om 15:36

Begin juli is het tweede UWV Kennisverslag (UKV) van 2015 verschenen. In deze editie staat het effect van wetgeving op de instroom in arbeidsongeschiktheidswetten centraal. Dit jaar is het aantal Wajong-uitkeringen licht gedaald. Dat is een direct gevolg van de Participatiewet: sinds de invoering van die wet per 1 januari 2015 is de Wajong alleen nog toegankelijk voor jonggehandicapten die duurzaam over geen enkel arbeidsvermogen beschikken.

lees meer...

Thema(s): Wajong, WIA / WAO / WAZ, WW

Loslaten is het nieuwe vasthouden

vrijdag 26 juni 2015 om 17:33

Wie mij wat langer kent, weet dat mei/juni mijn favoriete vakantiemaand is. Lekker nog voor het seizoen losbarst en het heel erg druk wordt. Alles staat in bloei en is nog heerlijk fris. Dat geeft mij altijd veel energie. Een ander voordeel is dat de zomerperiode nog moet beginnen, met meestal mooi weer. Daarna gaat alles op zijn retour. De natuur maakt zich op voor de herfst en bij de seizoenbedrijven raakt men wat zomermoe. Dat is niet mijn favoriete tijd.

lees meer...


Thema(s): Clientenparticipatie

Rens van Waardenberg: ‘We hopen dat de pijn kan worden verzacht.’

donderdag 25 juni 2015 om 13:57

Namens de UWV Cliëntenraad Rijnmond gaat Rens van Waardenberg een advies opstellen naar aanleiding van de brief van minister Asscher van 30 april 2015 over de aangepaste boetebeleidsregels voor UWV’ers . Hij hoopt op verzachtende omstandigheden voor de getroffenen.

lees meer...


Thema(s): Bezwaar en Beroep, Clientenparticipatie

Scholen en gemeenten geïnformeerd over Beoordeling arbeidsvermogen (Participatiewet)

vrijdag 19 juni 2015 om 17:34

Vanaf 15 juni kan iedereen bij UWV een Beoordeling arbeidsvermogen aanvragen. Een belangrijke doelgroep voor deze beoordeling zijn de leerlingen op het voortgezet speciaal (vso), praktijkonderwijs (pro) en entreeopleidingen van mbo-instellingen. Daarom heeft UWV scholen per brief geïnformeerd over de nieuwe beoordeling en wat dit voor hen en de leerlingen betekent. Gemeenten worden geïnformeerd met een bericht vanuit de Programmaraad op www.samenvoordeklant.nl.

lees meer...

Thema(s): Werkbedrijf

12...51volgende
Jaarverslag