Raadslid

Wajongers geïnformeerd over beoordeling Participatiewet

18 maart 2015

Geen thema

Wajongers geïnformeerd over beoordeling Participatiewet
Vanaf dinsdag 17 maart brengt UWV Wajongers per brief op de hoogte van de uitkomst van de beoordeling van arbeidsvermogen in het kader van de Participatiewet. De eerste brieven worden vanuit het koploperkantoor Venlo verzonden.
In de brief maakt UWV de voorlopige beoordeling van de Wajonger bekend. UWV legt uit op basis waarvan de beoordeling tot stand is gekomen. UWV biedt de mogelijkheid om binnen 3 weken na verzenddatum te reageren. Bij de totstandkoming van deze brieven, is de cliëntenraad in de 1e validatieronde betrokken geweest. Daarna heeft nog een 2e validatieronde plaatsgevonden onder andere met de Raad van Bestuur.
 
Eerste brieven naar Wajongers mét arbeidsvermogen
Na Venlo starten de andere 3 koploperkantoren (Leeuwarden, Utrecht en Rotterdam) ook met het verzenden van de brieven. Bij de vier kantoren wordt vanaf 1 april ervaring opgedaan met zowel het beoordelings- en activeringsproces als de interactie met de betrokken klanten. Deze koploperkantoren versturen tot 1 juli alleen brieven naar Wajongers mét arbeidsvermogen.
 
Vanaf 1 juli worden brieven in grote aantallen verstuurd vanuit alle UWV-kantoren. Deze brieven gaan ook naar Wajongers zonder arbeidsvermogen.
 
Eerdere communicatie
Voor de Wajong campagneheeft UWV in 2014 massamediaal campagne gevoerd en een aantal brieven aan Wajongers verzonden. Hiermee zijn de Wajongers op de hoogte gebracht van de nieuwe Participatiewet en wat dat voor hen betekent. In de laatste brieven, die in december 2014 zijn verzonden, werd verwezen naar de planning van de beoordeling op uwv.nl

Voorbeeldbrieven
De brieven zijn er in vele varianten (toegespitst op de persoonlijke situatie). Hieronder vindt u drie voorbeeldbrieven, ter indicatie van de brieven die UWV aan cliënten verstuurt. Deze bevatten geen persoonlijke informatie.

· Voorbeeldbrief 1: "Voorlopige beoordeling van uw arbeidsvermogen"
· Voorbeeldbrief 2: "Voorlopige beoordeling van uw arbeidsvermogen"
· Voorbeeldformulier "Voorbeeldformulier Uw reactie op onze voorlopige beoordeling"

Klik hier voor meer informatie van UWV.
 
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger