Raadslid

Het jaarverslag 2022: Samenwerken in transitie

16 mei 2023
  • Cliëntenparticipatie
Het jaarverslag 2022: Samenwerken in transitie

In het jaarverslag 2022 blikken we terug op een jaar vol interessante ontwikkelingen, met als centrale thema samenwerken in transitie.

Door de aantrekkende arbeidsmarkt was het in 2022 moeilijk om vrijwilligers te krijgen. Dit merkten we ook in onze cliëntenraden. Velen zagen collega-raadsleden vertrekken. Open raadszetels bleven onvervuld, waardoor sommige raden het moesten doen met een handjevol leden. 

Door het tekort aan leden hebben we het afgelopen jaar ons raadswerk soms anders moeten inrichten. Maar tegelijkertijd hebben we nieuwe manieren gevonden om met elkaar te blijven samenwerken, zowel binnen als tussen onze raden. En ook bij UWV zien we dat de organisatie meer open staat voor samenwerking met de raden en de inbreng van cliënten serieuzer neemt. 

Deze nieuwe manieren van samenwerken zijn een stip aan de horizon voor cliëntenparticipatie in de toekomst. En natuurlijk is er nog veel ruimte voor verbetering. Maar een tekort aan leden heeft nieuwe manieren van samenwerken doen ontspruiten. Manieren waarop we nog steeds de cliënten van UWV kunnen helpen. En dat blijft het belangrijkste. 

Lees het jaarverslag