alt
UWV Cliëntenraad West-Brabant & Zeeland

UWV Cliëntenraad West-Brabant & ZeelandOver onze raad

Onze raad is het laatste jaar flink uitgebreid met nieuwe raadsleden: inmiddels vormen 11 mannen en 4 vrouwen de Decentrale Cliëntenraad West Brabant & Zeeland. De samenstelling is breed, de raadsleden hebben verschillende achtergronden. Sommige leden hebben binding met een vakbond of andere organisatie, anderen niet; een aantal zijn werkzoekenden en enkele hebben een WIA-, WAO- of Wajong-uitkering. Dat betekent dat er op vele terreinen ervaring is op het gebied van uitvoering. We streven ernaar om ook wat jongere mensen te boeien voor het raadswerk. Dat doen we door onze activiteiten uit te dragen ter gelegenheid van persoonlijke contacten maar vooral ook door aanwezig te zijn op de werkpleinen van het UWV in Breda en Goes, en mensen aan te spreken. En door bijv. klanten te bevragen in paneldiscussies.

De signalen over de gang van zaken in de uitvoering, koppelen wij terug in onze gesprekken met de contactpersonen binnen het UWV. We kunnen als raad ook via onze adviseur & via de centrale Cliëntenraad  gevraagd of ongevraagd advies indienen bij UWV. Zo dragen wij ons steentje bij en maken het UWV bewust van wat klanten van de dienstverlening vinden en hoe zij die ervaren.

De verschillende commissies doen voor en namens de raad belangrijk werk als het gaat om de gesprekken met de verschillende UWV divisies en het voorwerk dat nodig is om als raad tot adviezen te komen.

Anne Flour, Voorzitter Cliëntenraad West-Brabant & ZeelandNieuws uit de raad

Met WERKbedrijven probeert UWV haar cliënten aan werk te helpen. Bijvoorbeeld door mee te zoeken naar een geschikte baan of sollicitatietrainingen aan te bieden. Frank Claessens, lid van de Cliëntenraad WBZ, was aanwezig op zo’n WERKbedrijf.

Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger