Raadslid

Aandacht voor Werk.nl in tv-programma Kassa

12 april 2013

Geen thema

In het consumentenprogramma Kassa van de VARA komt aanstaande zaterdag Werk.nl aan de orde. Aanleiding is de voorlopige uitkomst van een tussenrapportage van het onderzoek dat FNV momenteel uitvoert naar Werk.nl.
UWV is door het tv-programma Kassa uitgenodigd om in de uitzending van zaterdag 13 april te reageren op de eerste resultaten van het onderzoek naar Werk.nl van FNV Bondgenoten. FNV-voorzitter Ellen Dekkers is te gast namens de FNV, UWV wordt vertegenwoordigd door André Timmermans, directeur WERKbedrijf.
 
Medio februari kondigde FNV aan een online onderzoek te houden naar Werk.nl. De onderzoeksvragen richtten zich voornamelijk op de ervaringen van klanten over storingen van Werk.nl, het zoeken naar vacatures en het toepassen van het sanctiebeleid.
 
Reactie UWV
Door de forse opgelegde bezuinigingen waar UWV de komende jaren voor staat, is het voor UWV noodzakelijk om de digitale dienstverlening aan werkzoekenden versneld in te voeren en de andere vormen van face tot face dienstverlening fors te verminderen. Digitale dienstverlening sluit aan bij de maatschappelijke trend om steeds meer zaken online te regelen.
 
In de overgang naar digitale dienstverlening kent Werk.nl echter technische problemen. UWV werkt hard aan verbeteringen en probeert het ongemak voor klanten zoveel mogelijk te beperken. UWV ontvangt graag de opmerkingen en klachten uit het FNV-onderzoek zodat deze meegenomen kunnen worden in de verbeteringen van de website. 
 
UWV Webcare
Het UWV Webcare team wordt ingeschakeld om via Twitter te kunnen reageren op berichten die via dit medium met de term #uwv worden verstuurd en klanten te helpen die naar aanleiding van de uitzending vragen hebben.
 
Het programma Kassa wordt uitgezonden op zaterdag 13 april om 19.10 uur op Nederland 1.