Raadslid

Problemen met inloggen op UWV.nl en Werk.nl door D-DoS-aanval op DigiD

26 april 2013

Geen thema

Problemen met inloggen op UWV.nl  en Werk.nl door D-DoS-aanval op DigiD
Klanten van UWV kunnen dit weekend mogelijk niet inloggen met DigiD op Werk.nl en UWV.nl doordat DigiD sinds dinsdagavond 23 april beperkt bereikbaar is door een zogenoemde DDoS-aanval. UWV gaat coulant om met klanten die hiervan hinder ondervinden. Verder voert UWV dit weekend gepland onderhoud uit. Hierdoor is werk.nl dit weekend niet bereikbaar. UWV Klantencontact (KCC) is op zaterdag en zondag bereikbaar voor de vragen van klanten.
Klanten van UWV gebruiken hun persoonlijke DigiD-code om in te loggen op de Werkmap en MijnUWV op uwv.nl. Deze persoonlijke inlogcodes en gegevens zijn door de DigiD-storing niet in gevaar geweest, maar klanten hebben daardoor wel hinder ondervonden. Wanneer DigiD niet beschikbaar is, kunnen klanten niet terecht op MijnUWV of in de Werkmap. Een uitkering aanvragen, wijzigingen doorgeven of taken in de werkmap uitvoeren zijn dan niet mogelijk. UWV is coulant voor klanten die door de storing te laat zijn met het doorgeven van benodigde informatie.
 
DDoS-aanval
Bij een DDoS-aanval wordt een internetsite bestookt met extreem veel dataverkeer. De beveiliging van de site is dan zo druk met het tegenhouden van dit ongewenste verkeer dat ook de gewone bezoeker er niet of nauwelijks doorheen komt. DigiD heeft het Nationaal Cyber Security Centrum ingeschakeld voor ondersteuning en expertise. Ook wordt er aangifte gedaan.
 
Hieronder vindt u de tekst die UWV heeft geplaatst op uwv.nl en werk.nl

 
Onderhoud aan uwv.nl en werk.nl
Door de terugkerende DDoS-aanvallen van de afgelopen weken, zoals bij DigiD, nemen wij voorzorgsmaatregelen om onze websites te beschermen. Ook voeren wij gepland onderhoud uit aan werk.nl. Hierdoor is werk.nl zaterdag en zondag niet bereikbaar.
 
Uwv.nl
Heeft u door de DigiD-storing van de afgelopen dagen niet op tijd uw aanvraag of wijziging kunnen doen, dan houden wij daar rekening mee.
 
Werk.nl
Heeft u taken in de Werkmap? Dan hebben wij uw taken (met een einddatum vanaf 24 april t/m 30 april) met 1 week voor u verlengd. Werk.nl is maandag weer bereikbaar.
 
Heeft u nog vragen?
Heeft u naar aanleiding van de DigiD-storing nog vragen? Dan kunt u op zaterdag en zondag tussen 10.00 tot 14.00 uur bellen naar UWV Telefoon Werknemers via 0900 - 92 94 (lokaal tarief).
 
Onze excuses voor het ongemak.
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger