Raadslid

Nieuwe betaalspecificatie WW-uitkering

3 december 2019
  • Cliëntenparticipatie
  • Digitale dienstverlening
Nieuwe betaalspecificatie WW-uitkering

Vanaf 1 januari 2020 ziet de betaalspecificatie van de WW-uitkering er anders uit. De betaalspecificatie is overzichtelijker en begrijpelijker.

Na iedere betaling ontvangen de klanten een betaalspecificatie van UWV. Deze is online te bekijken op Mijn UWV.

Op de betaalspecificatie staat wat de bruto uitkering is, welke loonheffing wordt betaald, eventuele loonheffingskorting, inhoudingen of verrekeningen en welk bedrag op de rekening wordt overgemaakt. Een uitleg over de nieuwe betaalspecificatie staat op uwv.nl/betaalspecificatie.

De verandering van de betaalspecificatie heeft te maken met het betaalsysteem dat vanaf 1 januari 2020 de WW-uitkering verwerkt. Vanaf die datum worden alle uitkeringen van UWV door hetzelfde betaalsysteem verwerkt en ziet de betaalspecificatie voor al onze klanten er hetzelfde uit.

Vanaf 1 oktober 2019 ziet de betaalspecificatie van de Wajong-, WIA-, WAO-, WAZ- of Ziektewet-uitkering er al anders uit. De betaalspecificatie is overzichtelijker en begrijpelijker.

Via verschillende kanalen informeert UWV de cliënten over de veranderingen en ook het KlantContactCentrum staat klaar voor vragen van cliënten.