Raadslid

Nico de Boer blikt terug en kijkt vooruit

22 december 2011

Geen thema

Nico de Boer blikt terug en kijkt vooruit
Nico de Boer blikt als manager Cliëntenparticipatie terug op 2011 en kijkt vooruit naar 2012. "De clientenraad is gegroeid, vooral wat betreft inhoud."
De cliëntenraad is het afgelopen jaar gegroeid. Niet zozeer qua personen, maar vooral wat betreft inhoud. Ik zie goede verbetervoorstellen in de raden langskomen en raadsleden, die zeer enthousiast zijn,  voeren inhoudelijke discussies over belangrijke onderwerpen. In een tijd die voor UWV en de hele overheid niet altijd makkelijk is, is dat van grote waarde en een groot compliment.

In 2011 hebben we met elkaar veel energie en tijd gestoken in het vernieuwen van de website. Raadsleden maken daarvan steeds meer gebruik, maar ook niet-leden komen regelmatig op de website. Iedere dag bezoeken ongeveer honderd mensen de website, en in totaal zijn al meer dan 16.000 mensen op de site geweest. Dat betekent dat cliëntenparticipatie steeds meer bekendheid krijgt. Met een nieuw adviesregister en een mooie site kunnen we in 2012 nog meer laten zien  wat voor goed werk we allemaal doen.

En dat goede werk blijven we doen. Want we staan voor grote uitdagingen. We moeten bezuinigen, werkpleinen zullen sluiten en we zullen de cliënten meer ondersteunen via e-dienstverlening. Met al die ontwikkelingen zal het duidelijk zijn dat cliëntenparticipatie onmisbaar is.
 
Ik wens u en uw naasten prettige kerstdagen en een gezond en gelukkig Nieuwjaar.

Hartelijke groet,

Nico de Boer
Manager Cliëntenparticipatie