Raadslid

Voorbereiding Congres 2013

15 maart 2013

Geen thema

Voorbereiding Congres 2013

Op het congres van cliëntenparticipatie in 2012 heeft u de wens geuit meer betrokken te willen worden bij de voorbereiding van het congres Cliëntenparticipatie. We hebben toen vanuit UWV toegezegd dit te gaan doen en ook de dagvoorzitter heeft dat een aantal keer herhaald. Bij de voorbereidingen van het congres 2013 hebben we hier ook meteen invulling aan gegeven. Het was wel even lastig in welke vorm we dat moesten doen. De leden, die vanuit de Centrale Cliëntenraad in de congrescommissie zaten, waren echter heel positief en vanuit UWV zijn we hierin meegegaan.

Eerst hebben we alle raden naar hun ideeën of invullingen voor het congres gevraagd Hierop kregen we hele enthousiaste en bruikbare reacties.  Daarmee hadden we zeker een hele goede invulling van het congres 2013 kunnen realiseren. Wat mij, maar ook de congrescommissie, wat tegen viel was dat er maar 8 van de 12 raden op onze vraag om input hadden gereageerd. Maar omdat er per raad is gereageerd, gingen we er vanuit dat veel cliëntenraadsleden zich hiermee bezig hadden gehouden.

Vervolgens ontvingen we op onze poll over de invulling van de workshops  maar 25 reacties! Afgezet tegen de in 2012 geuite wens om meer betrokkenheid, kun je toch stellen dat dit aantal tegenvalt.  Maar we benaderen het natuurlijk ook positief. We zijn heel blij met de reacties die we wel hebben gekregen. Daarmee kunnen we een hele goede invulling van het congres realiseren. We hebben de raden, waarvan we de congresideeën hebben gebruikt, gevraagd mee te denken over de invulling van de workshops.

De afgelopen twee weken hebben we de eerste bijeenkomsten gehad. Ik heb zelf deze week ook de eerste bijeenkomst van mijn groep gehad. Gemotiveerde leden met wie we een  hele constructieve bijeenkomst hebben gehad. Daarin hebben we de eerste ideeën voor de workshop, waarvoor onze club verantwoordelijk is, uitgewerkt. Ik heb hier weer heel veel energie van gekregen en ik weet zeker dat het een goed congres wordt! U komt toch ook?

Nico de Boer
Manager Cliëntenparticipatie