Raadslid

Brochure financiële voordelen werkgever ook voor 50plus

16 december 2013

Geen thema

Brochure financiële voordelen werkgever ook voor 50plus
Tot voor kort kregen alleen werkgevers de brochure Financiële voordelen voor werkgevers met zeven voordelen om 50plussers in dienst te nemen. 50plussers zelf kregen die folder niet, maar dat gaat nu veranderen. Want op initiatief van de Cliëntenraad West-Brabant & Zeeland heeft de Centrale Cliëntenraad de Raad van Bestuur van UWV geadviseerd de brochure voortaan ook aan 50plussers te geven. En dat advies is overgenomen.
Voorzitter Ron Soomer van de Cliëntenraad West-Brabant en Zeeland is blij met het "succes" van zijn raad. 'Het punt werd in mei al door een van onze leden naar voren gebracht. Die vond het jammer dat 50plussers zelf niets weten van de financiële voordelen voor werkgevers om 50plussers in dienst te nemen. Als je dat wel weet, kun je die punten nog eens extra noemen in een sollicitatiebrief of in een gesprek. Daarmee kun je jezelf nog aantrekkelijker maken voor een werkgever. Daarna hebben we de Centrale Cliëntenraad gevraagd ons punt als advies bij het UWV kenbaar te maken. Ook de CC vond het een goed idee en heeft dit vervolgens als advies bij de Raad van Bestuur ingediend. En nu wordt dat punt dus door de Raad van Bestuur gehonoreerd.'
 
Participatie Wajong
'Binnenkort vindt de herkeuring plaats van de Wajong. Wij zouden graag zien dat de keuringen van Wajongers op eenzelfde manier gaan verlopen als de keuringen voor de WAO-uitvoering, dus ook fysiek in plaats van alleen op papier. Zover we weten is er nu alleen sprake van een papieren keuring, terwijl het soms beter is om de Wajonger voor een herkeuring te zien', aldus Ron Soomer.
Intussen heeft de Cliëntenraad West-Brabant en Zeeland in een brief aan de  Centrale Cliëntenraad aangegeven om tijdens de uitvoeringstoets voor de Wajong-herkeuringen dezelfde procedure in acht te nemen als bij de herkeuring voor de WAO.
 
Meer informatie over Folder financiële voordelen