Raadslid

Terugblik 2013

20 december 2013

Geen thema

Terugblik 2013

Zo aan het eind van het jaar wil ik toch even met u terugblikken op 2013 en constateer ik dat we veel met elkaar hebben bereikt. We zijn met de Centrale Cliëntenraad aangesloten op de divisies en de directoraten. Er zijn commissies ingesteld die met de divisies en de directoraten overleggen en op die manier zijn aangesloten op de ontwikkelingen binnen UWV. Hierdoor kunnen ze ook hun rol pakken. Een goede informatie-uitwisseling is daarbij essentieel.

Het congres Cliëntenparticipatie was goed georganiseerd en er waren veel deelnemers. Dit congres is door de cliëntenraden zelf georganiseerd en de opzet is door u allen goed ontvangen. Met de evaluatieresultaten van dit congres, kunnen we het congres van 2014 nog beter aanpakken. Ook dan rekenen we weer op uw bijdrage en deelname.
We hebben voor een aantal onderwerpen bijeenkomsten georganiseerd, waarbij we op een goede manier met elkaar van gedachten konden wisselen. Ook vond er een goede communicatie over en weer plaats. Belangrijk is dat we de onderlinge verwachtingen goed met elkaar konden managen. Af en toe is er nog wat verschil van inzicht over de opbrengst van de bijeenkomsten. Dat is voor ons allen een mooi leermoment.

José Lazeroms is samen met mij weer gestart met haar rondje langs de raden. Deze bezoeken verlopen in een goede harmonie en hierdoor kunnen de raden op een prettige manier met ons van gedachten wisselen over de meest uiteenlopende zaken. We hebben het afgelopen jaar weliswaar een aantal gevraagde adviezen aan, vooral de centrale cliëntenraad, voorgelegd, maar dit aantal valt  nog wel wat tegen. Daarom gaan we hieraan in 2014 meer aandacht besteden en ervoor zorgen dat dit aantal adviezen omhoog gaat. We hebben wel een groot aantal ongevraagde adviezen gekregen, waarmee we natuurlijk heel erg blij zijn. Dit toont de betrokkenheid van de cliëntenraden bij de werkzaamheden van UWV.

Dit zijn zomaar wat zaken die mij te binnen schieten en die ik met u wilde delen. Er is nog veel meer te melden, maar die informatie kunt u straks terugvinden in de diverse jaarverslagen. Er zijn zaken waarop we trots kunnen zijn, maar er zijn ook zaken die we kunnen verbeteren. Laat dat onze leidraad zijn voor 2014 waaraan we samen gaan werken.

Ik wens u en uw familie hele fijne feestdagen toe en een hele prettige jaarwisseling. Laten we hopen dat 2014 voor cliëntenparticipatie weer een heel mooi jaar wordt. Het team van Cliëntenparticipatie heeft er in ieder geval alle vertrouwen in.

Nico de Boer
manager Cliëntenparticipatie