Raadslid

UWV verbetert online dienstverlening werk.nl

4 maart 2014
  • Digitale dienstverlening

UWV heeft in het weekend van 22 en 23 februari 2014 de online dienstverlening op werk.nl verder verbeterd. Naast het tegemoet komen aan klantwensen stond ook een aantal nieuwe functionaliteiten centraal. Deze betreffen met name het eenvoudiger zoeken en vinden van cv’s en vacatures en het vergroten van het gebruiksgemak van werk.nl en de persoonlijke werkmap.

Zo is voor werkzoekenden een cv-teller ingevoerd die laat zien hoe vaak het curriculum vitae bekeken is door werkgevers. Sollicitatieactiviteiten en taken worden voortaan automatisch afgehandeld. Als een werkzoekende reageert op een vacature op werk.nl, dan wordt dit automatisch als sollicitatieactiviteit meegeteld in het taakoverzicht. Hierdoor houdt een werkzoekende zicht op de actuele status. Kijk hier voor een overzicht van de belangrijkste wijzigingen voor werkzoekenden.
 
Ook voor werkgevers zijn er enkele verbeteringen doorgevoerd. Zo krijgen zij - als ze dat willen - automatisch nieuwe resultaten op een bewaarde zoekopdracht en kunnen zij nu ook zoeken op CV-titel. Kijk hier voor een overzicht van de belangrijkste wijzigingen voor werkgevers.
 
Naast de nieuwe functionaliteiten zijn er wijzigingen doorgevoerd om de stabiliteit en beschikbaarheid van werk.nl te verbeteren. Zodat we de klanten zo goed mogelijk online van dienst kunnen zijn. Zo bouwen we stap voor stap aan een complete online dienstverlening.