Raadslid

Signaal leidt tot snel resultaat

11 april 2014

Geen thema

Signaal leidt tot snel resultaat
Een collega-raadslid ontdekte na ontvangt van zijn Jaaropgave van het UWV, dat hij zijn persoonlijke gegevens via het doorzichtige venster van een gesloten envelop kon lezen. Deze collega vond het niet fijn dat zijn persoonlijke gegevens zo door anderen te lezen waren. Hij speelde dit door naar de Agenda-commissie. En door snel binnen de raad te schakelen, was het mogelijk hierover een “Signaal” uit te zetten richting UWV.
Binnen enkele dagen reageerde Klant & Service van het UWV op dit signaal. Alle jaaropgaven waren inmiddels al verstuurd, op die voor enkele kleine doelgroepen na. Voor de kleine groep die nog verzonden moest worden, werd de gevoelige informatie lager in de brief geplaatst. Hierdoor was de vertrouwelijke informatie niet meer leesbaar, ook niet met enig gemanipuleer.

Ook volgend jaar houdt UWV hiermee rekening, al is het aantal jaaropgaven dat per brief wordt verstuurd dan veel kleiner. Dan wordt namelijk de jaaropgave alleen nog maar digitaal beschikbaar gesteld, tenzij iemand heeft aangegeven iemand deze op papier te willen ontvangen.

^HMe