Raadslid

Nieuwe voorzitter centrale cliëntenraad

21 december 2010

Geen thema

Nieuwe voorzitter centrale cliëntenraad
De overlegvergadering van de centrale cliëntenraad (CC) van 17 december was voor Chris van Tilborg de laatste vergadering die hij mocht voorzitten. Chris was eerst gewoon lid van de CC en per 1-1-2009 werd hij voorzitter van de CC.
In verband met het bereiken van de maximale zittingsduur zou Chris al per 1-11-2009 de CC moeten verlaten. Op verzoek van de CC heeft UWV echter dispensatie verleend en kon Chris langer aanblijven als voorzitter van de CC.

Onder leiding van Chris heeft de CC zich ontwikkeld tot een zeer volwaardige gesprekspartner van de Raad van Bestuur UWV. De CC heeft naast gevraagde adviezen door UWV ook ongevraagde adviezen uitgebracht. Een aantal van deze adviezen zijn overgenomen of nog in behandeling. De CC heeft de werkwijze in de eigen raad verbeterd door te gaan werken met commissies en werkgroepen. Hierdoor kunnen (on)gevraagde adviezen sneller voorbereid worden voor behandeling in de CC.

In de overlegvergadering hadden de leden van de CC ieder een eigen, korte beschouwing op het afscheid van Chris. Na afloop van de overlegvergadering was er nog een hapje en een drankje waarna de leden van de CC de sneeuw trotseerden en naar huis probeerden te komen.