Raadslid

Trots op de nieuwe website

16 mei 2011

Geen thema

Trots op de nieuwe website
Paul Kluwen is als voorzitter van de hoofdredactie van de cliëntenraad trots op de nieuwe website. “We zijn er het afgelopen jaar heel intensief mee bezig geweest, en nu kunnen we er echt mee werken.”
Begin 2010 startte de hoofdredactie in de nieuwe samenstelling. Een voorzitter was nodig, en Paul Kluwen, secretaris van de cliëntenraad in district Rijnmond, stak zijn hand op. “Leuk om te doen, vooral omdat er een nieuwe website aan zat te komen. We hebben daar onze invloed als hoofdredactie op gehad. Het is een site geworden waar wij veel mee kunnen. We kunnen informatie over onze eigen raad kwijt, maar we kunnen ook met onze eigen raad en met andere raden communiceren via het forum.”

Tegelijkertijd inspireert de nieuwe site Kluwen tot nog meer veranderingen. De mogelijkheden met de nieuwe website zijn er in ieder geval voldoende. “We zitten niet meer in een strak keurslijf. We hebben wel afgesproken dat we de komende tijd de website even laten voor wat hij is. Fouten worden eruit gehaald, maar grote veranderingen gaan we in het najaar inventariseren. Dan heeft iedereen een tijdlang met de website kunnen werken, en kunnen we de ervaringen meenemen.”

De grootste uitdaging voor de komende tijd is volgens Kluwen dat leden van de nieuwe functies gebruik maken, zoals het laten zien van je eigen foto en interesses op de site. “Het forum bijvoorbeeld is iets nieuws voor ons. We moeten op een andere manier gaan werken. Het is daarom belangrijk dat iedereen daarmee vertrouwd raakt. Dat is een mooie uitdaging voor de komende tijd. De website staat nu, nu moeten we hem nog professioneler maken.”