Raadslid

Peter Loesberg vertelt als nieuwe voorzitter van WBZ over de raad

16 oktober 2018
  • Cliëntenparticipatie
Peter Loesberg vertelt als nieuwe voorzitter van WBZ over de raad

De cliëntenraad van West-Brabant & Zeeland is divers in samenstelling. Wij proberen de diverse uitkeringsgerechtigden in dit gebied te vertegenwoordigen.

De cliëntenraad van West-Brabant & Zeeland is in 2018 bezig met een verjonging.

Een aantal leden heeft de leeftijd bereikt waarop je een stapje terugdoet en gaat genieten van de vrijheid die de pensioengerechtigde leeftijd met zich meebrengt. De nieuwe leden danken hen voor de overgedragen kennis en wensen hen nog vele jaren in goede gezondheid toe.

Een aantal leden heeft binding met andere organisaties zoals vakbonden, anderen hebben die binding niet. Dit geeft diverse ervaringen binnen de raad, met de mogelijkheid om advies en informatie in te winnen bij achterbanorganisaties.

De raad probeert jongeren te interesseren voor het raadswerk en mag zich gelukkig prijzen met de aanwinst van jongere leden. Ook voor de (nabije) toekomst is de raad nog op zoek naar nieuwe raadsleden. Dit jaar (2018) komen er nog zetels vrij en ook het komende jaar zet de verjonging door.

Wij proberen mensen te interesseren voor het raadswerk door onder andere activiteiten uit te dragen en persoonlijke contact te zoeken. Maar ook door aanwezig te zijn bij activiteiten die worden georganiseerd door UWV en/of de cliëntenraad. Samen organiseren we activiteiten om bevindingen van cliënten te bevragen in paneldiscussies.

"Wij hebben de cliënten nodig om de signalen binnen te krijgen"

De signalen over de bevindingen van cliënten koppelen wij terug naar de contactpersonen binnen UWV. Als raad kunnen we gevraagd en ongevraagd advies bij UWV indienen.

Wij hebben de cliënten nodig om de signalen binnen te krijgen. Voor cliënten is het goed om te weten dat meerdere signalen over het zelfde onderwerp kunnen leiden tot het indienen van een advies. Het sterkt ons in de noodzaak daarvoor.

De verschillende commissies doen belangrijk werk voor de raad. Zij voeren de gesprekken met de verschillende divisies en doen het voorwerk om de raad tot een advies te laten komen. De bevindingen van de commissie worden in de raadsvergadering besproken en moet leiden tot een standpunt van de raad.

Peter Loesberg, voorzitter cliëntenraad West-Brabant & Zeeland

Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger