Raadslid

Harrie Kuipers blijft betrokken bij cliëntenraad

24 november 2010

Geen thema

Harrie Kuipers blijft betrokken bij cliëntenraad
Harrie Kuipers is inmiddels vertrokken uit de cliëntenraad Midden- en Oost-Brabant. Hij is 65 jaar geworden en geen klant meer van het UWV. Hij blijft wel betrokken. “Ik ga de komende tijd nog gebruiken om nieuwe raadsleden in te werken.”
Kuipers mag daarom als expert betrokken blijven bij de cliëntenraad.”Ik vind het ook echt jammer dat ik moet stoppen. Ik heb twee jaar in de cliëntenraad gezeten. Het eerste jaar viel toch een beetje tegen, omdat je door moet krijgen hoe alles in de raad reilt en zeilt. Eigenlijk draaide ik in mijn tweede jaar pas echt volwaardig mee. Toen was ook de cliëntenraad zelf helemaal compleet, met zestien leden.” 

Kuipers vindt het sowieso jammer dat cliëntenraadsleden maar twee periodes zitting kunnen hebben. “Ik vind dat een groot nadeel. Je gooit namelijk heel veel kennis en ervaring weg, die je niet meer kunt gebruiken. Ik vind dat je de mensen die lang actief zijn juist aan je moet binden.” 

In de afgelopen jaren heeft Kuipers zich vooral bezig gehouden met participatie van 55+’ers en de invoering van de nieuwe Wajong. “Ik vond dat altijd erg prettig werken. De cliëntenraad is een geweldige groep. UWV kan nog wel eens stroperig zijn. Het is natuurlijk ook een groot bedrijf waarbij niet altijd direct veranderingen kunnen worden doorgevoerd. Maar er gaan ook al heel veel dingen goed. Het klantcontactcentrum werkt bijvoorbeeld heel professioneel.” 

In ieder geval in het komende jaar zal Kuipers dus betrokken blijven bij de cliëntenraad, als expert. “Ik blijf tijdelijk betrokken, onder meer om nieuwe mensen in te werken. Daarna ben ik ook weg, ik vind niet dat ik lid van de cliëntenraad kan blijven als ik niet echt cliënt bij UWV ben. Dat is voor mij toch wel een principiële zaak.”