Raadslid

Congres Cliëntenparticipatie 2013

25 januari 2013

Geen thema

Congres Cliëntenparticipatie 2013

De voorbereidingen voor het congres Cliëntenparticipatie 2013 zijn inmiddels al weer volop bezig. Op het congres van vorig jaar heeft u duidelijk aangegeven dat u het belangrijk vindt dat de districtsraden meer worden betrokken bij de voorbereidingen van het congres. Het congres is tenslotte voor de cliëntenraadsleden bestemd. Een volkomen terechte constatering en u heeft gemerkt dat wij vanuit de congrescommissie hieraan ook invulling hebben gegeven.

We hebben bij de raden de vraag neergelegd welke onderwerpen zij graag behandeld willen zien en welke ideeën er over de daginvulling nog meer onder de cliëntenraadsleden leven.  We hebben hier veel reacties op gehad, die we heel goed kunnen gebruiken. Probleem is wel dat de ideeën heel verschillend zijn en over verschillende aspecten binnen het krachtenveld van cliëntenparticipatie gaan.

In de congrescommissie is besloten om eerst een thema vast te stellen voor het congres en vervolgens de workshops en/of discussiebijeenkomsten te bekijken.  Hiervoor hebben we drie hoofdthema's via de poll aan de cliëntenraden voorgelegd. Deze hoofdthema's zijn aan de hand van de binnengekomen suggesties vastgesteld. Daarna leggen we opnieuw de verdere invulling aan de cliëntenraden voor, zodat u ook invloed heeft op het dagprogramma van het congres. 
Ik zie nu wat reacties op de website staan, waarin wordt voorgesteld om de reacties die er binnen zijn gekomen openbaar te maken. Daar heb ik op zich geen enkel bezwaar tegen, ik ben daarin altijd heel transparant. Wel vraag ik mij af wat de toegevoegde waarde daarvan kan zijn.

Ik hoop dat iedereen vertrouwen heeft in de congrescommissie dat alle suggesties ter harte worden genomen. De commissie is hiervoor verantwoordelijk en daarvan ben ik ook groot voorstander.  Dit is een kwestie van loslaten en ervan uit gaan dat de commissie haar werk goed doet.

In ieder geval heb ik er vertrouwen in dat de congrescommissie op een goede en verantwoorde manier invulling geeft aan het congres 2013. Dat is niet omdat ik deel uitmaak van de congrescommissie, maar omdat er een aantal zeer capabele mensen in zitten die dit heel goed oppakken.  Ik hoop dan ook dat u massaal reageert op de website als het gaat om het bepalen van het thema voor het congres, zodat het een dag wordt waarop ieder raadslid de inhoud kan vinden waar hij of zij naar op zoek is.

Nico de Boer
Manager Cliëntenparticipatie