Raadslid

Zet je in voor UWV-cliënten!

7 april 2022

Geen thema

Zet je in voor UWV-cliënten!

Denk je ook wel eens: UWV kan cliënten beter helpen? Word lid van de Centrale cliëntenraad en zet je in voor UWV-cliënten.

Er zijn nu vacatures! 

Als lid van de Centrale cliëntenraad geef je advies aan UWV voor een betere dienstverlening. Het gaat bijvoorbeeld over beleid en strategie of over regels en voorzieningen zoals de WIA en Wajong, de communicatie (brieven en e-mails) van UWV of de gevolgen van corona voor cliënten.

Wie zoeken we?

Mensen met een sterke teamgeest, een positief kritische houding die mee kunnen denken over beleid en strategie en relativeringsvermogen en humor. Die van aanpakken houden en goed kunnen communiceren en luisteren. We zoeken mensen met een positieve instelling, die zich bovenal willen inzetten voor anderen.

Heb je een uitkering, voorziening of ondersteuning van UWV of sta je ingeschreven staat als werkzoekende bij het UWV WERKbedrijf, dan kun je lid worden van de cliëntenraad. Ook als je een aanvraag hebt lopen of een groep cliënten van UWV vertegenwoordigt kun je meedoen in de cliëntenraad.

Wat doet een raadslid?

  • Meerdere keren per jaar praat de cliëntenraad over de dienstverlening van UWV: hoe kan UWV het beter doen?

  • Deze vergaderingen bereid je voor door documenten te lezen. Het is ook goed om het nieuws over UWV te volgen.

  • In overleg met UWV kun je diverse trainingen volgen. 

Hoeveel tijd kost het werk van een raadslid?

  • Je werkt gemiddeld twee keer per week voor jouw cliëntenraad. Je vergadert fysiek maar ook digitaal. Voor het digitaal vergaderen stelt UWV een laptop in bruikleen beschikbaar als je die nodig hebt.
  • Lid zijn van de cliëntenraad kost geen geld en je krijgt een reis- en onkosten vergoeding.

Wil je meer weten?

Wat is de cliëntenraad? Wat doet de cliëntenraad? Wat bereikt de cliëntenraad? Meer informatie op de website cliëntenraad UWV. Of lees het online jaarverslag van de UWV-cliëntenraden. Direct reageren op de vacature? Vul dan dit formulier in. 

Wij zien je reactie graag uiterlijk 30 april 2022 tegemoet,

Namens de selectiecommissie van de Centrale Cliëntenraad