Word ook raadslid

Word ook raadslid

Krijgt u een uitkering van UWV of heeft u een uitkering gehad? Of staat u als werkzoekende ingeschreven bij UWV Werkbedrijf? En denkt u ook wel eens dat zaken beter geregeld kunnen worden? Dan kunt u lid worden van de cliëntenraad en meewerken aan een betere dienstverlening. Het lidmaatschap voor de cliëntenraad kost u geen geld en onkosten die u maakt, krijgt u vergoed.

Invloed
Als cliëntenraadslid heeft u invloed op de kwaliteit van de dienstverlening van UWV. Een aantal keer per jaar bespreekt u in uw cliëntenraad hoe de dienstverlening van UWV kan worden verbeterd.

Taken
Raadswerk neemt gemiddeld 2,5 dag per week in beslag. Uw werk bestaat voornamelijk uit het voorbereiden van bijeenkomsten (inlezen, oriëntatie), vergaderen en reizen. Ook volgt u trainingen en ontwikkelt u vaardigheden, zoals spreken in het openbaar en vergaderen. Meer informatie over de cliëntenraad leest u in deze brochure of in de regeling cliëntenparticipatie.

Cliëntenraden
UWV heeft één landelijke cliëntenraad en elf regionale cliëntenraden. Er is dus altijd een cliëntenraad in het district waaronder uw woonplaats valt. Iedere raad bestaat uit zestien leden. Alle leden van de cliëntenraad zijn vrijwilligers en zijn zelf cliënten van UWV.

Profiel Centrale cliëntenraad
U bent een beleidsmatige denker die vanuit een ‘helikopterview’ verbanden, oorzaken en gevolgen overzien. U kunt beleidsnota’s lezen en vertalen naar de praktijk. U kunt gevraagd en ongevraagd (schriftelijk) advies geven aan de Raad van Bestuur en aan de Directie bij UWV.
 
Profiel Regionale cliëntenraad
U legt gemakkelijk contacten met andere klanten van UWV. U kunt verbanden, oorzaken en gevolgen van informatie overzien. U staat open voor meningen van anderen. U kunt suggesties destilleren uit ervaringen met de uitvoering en die suggesties, al dan niet als signaal, op de juiste plek inbrengen.

Meer informatie
Meer weten of wilt u zich kandidaat stellen om lid te worden van de cliëntenraad? Klik dan op de raad van uw keuze en vul het aanmeldingsformulier in. Wij nemen binnen 14 dagen contact met u op.